T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİNGÖL / MERKEZ - Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

OKULUMUZ ÖĞRENCİLERİNE ÜNİVERSİTE TANITIMI

       Bingöl Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümü Araştırma Görevlisi Serkan AYHAN tarafından okulumuz 12. Sınıf Öğrencilerine yönelik Bingöl Üniversitesi tanıtımı yapıldı. Programa Okulmuz Müdürü Nusrettin UÇAR, Müdür Yardımcısı Selahattin ÇİNTAY ve Rehber Öğretmenler Saim ELHANSU ve Nurşit YILMAZ da katıldı.

 

       Bingöl Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat Bölümü Araştırma Görevlisi Serkan AYHAN tarafından okulumuz 12. Sınıf Öğrencilerine yönelik Bingöl Üniversitesi tanıtımı yapıldı. Programa Okulmuz Müdürü Nusrettin UÇAR, Müdür Yardımcısı Selahattin ÇİNTAY ve Rehber Öğretmenler Saim ELHANSU ve Nurşit YILMAZ da katıldı.

       Araştırma Görevlisi Serkan AYHAN tanıtım programında özetle "Biz Bingöl üniversitesi olarak, üniversiteli olmanın arifesinde olan son sınıf öğrencilerimizi ziyaret ederek bu heyecanlarına ortak olmak ve üniversiteli olmanın nasıl bir duygu olduğunu onlara anlatmak için bir araya gelmeyi arzuladık. Bingöl Üniversitesi'ni bağlı fakülte, meslek yüksekokulları, enstitüleri ve diğer birimleri tanıtmak ve bölümlerimizdeki eğitimin ve akademisyenlerin niteliğini, kütüphane imkanlarını, sosyal olanaklarını, kampüsü, yani üniversitemiz öğrencisi olduklarında onları nelerin beklediklerini anlatmak istedik. Bugün artık Türkiye'nin her yerinde üniversiteler mevcut. Bu da kendi şehrinde okumak isteyen öğrenciler için büyük avantaj sağlıyor. Bingöl Üniversitesi olarak Türkiye'nin her yerinden öğrenci alıyoruz. Tabi ki arzumuz, öğrencilerimizin en iyi yerlerde, en iyi şartlarda ve en iyi hocalardan eğitim almaları. Ekonomik kısıtlılığının özellikle pandemi sonrası tüm dünyayı etkisi altına alması ile ne yazık ki örgün eğitim alma şartlarında da zorluklar yaşanmaktadır. Birçok öğrencimiz, çok iyi yerlerde eğitim alması gerekirken ekonomik şartlardan dolayı eğitimlerine devam edememektedir. Bu durumu da göz önüne alarak biz, Bingöl Üniversitesi olarak bu olanakların en iyisini sunmak için çaba gösteriyoruz. Bu nedenle özellikle ilimizdeki liselerden mezun olan öğrencilerimizin, uzak üniversiteleri tercih etmeden önce üniversitemizin sunduğu güzel olanaklardan haberdar olmalarını istiyoruz.

 

Bingöl Üniversitesi'nde bugün 38 lisans, 69 önlisans, 52 yüksek lisans ve 16 doktora programı bulunmaktadır. Çoğu yurtdışında eğitimini tamamlamış nitelikli bir akademisyen kadrosuna sahibiz. Bingöl Üniversitesi, birçok alanda pilot üniversite seçilmiş durumda ve bu rolünü en iyi şekilde yerine getirmektedir. Kampüsün şehrin içinde olması ulaşım imkanları açısından da büyük kolaylık sağlamaktadır. Üniversitemiz öğrencilerine çeşitli programlarla yurtiçi ve yurtdışına gitme imkanına sahip. Erasmus ve Mevlana programları ile öğrencilerimiz antlaşmalı olduğumuz 25 ülkeden 55 üniversiteye gidebilmektedir. Yine Farabi programı ile öğrencilerimiz, burslu olarak yurtiçinde antlaşmalı olduğumuz herhangi bir üniversiteye gidip eğitimlerinin belli bir dönemlerini orada geçirebilmektedirler. Yurt imkanları da, yeterli sayıda öğrencileri barındırma kapasitesine sahiptir. Sosyal olanaklara baktığımızda bugün Bingöl Üniversitesi'nde 37 öğrenci kulübü bulunmakta ve bu kulüplerimiz çok önemli sosyal faaliyetler icra etmektedir. Öğrencilerimiz bu kulüplere dahil olarak sosyal ve kültürel faaliyetlere aktif katılabilmektedir. Yine spor tesislerimizde salon sporları ve saha sporlarında da öğrencilerimiz istedikleri gibi spor faaliyetlerine katılabilmektedir. Bu konuda yeterli sayıda alan ve tesisimiz mevcuttur. Bingöl Üniversitesi olarak maddi imkanları kısıtlı öğrencilerimize nakdi ve destek bursu da sağlamaktayız. Bunun yanında yemek bursu ve kısmi zamanlı burslar sunmaktayız. Böylece öğrencilerimiz maddi zorlukları düşünmeden eğitimlerine odaklanmalarını arzuluyoruz. Özet olarak şunu ifade edeyim; Bingöl Üniversitesi, kalitesini akademik sıralamalarda ilk 10'lara girerek tescil etmiş bir üniversitedir. Öğrencilerimiz, kendi şehirlerinde, yanı başlarında nitelikli akademisyenler ve önemli bölümlere sahip, olanakları geniş bir üniversitelerinin olduğunu bilmelerini istiyoruz. Kendimizi çağın gerektirdiği ilme ve bilime dayalı nitelikli eğitime yönelik hedefimizi yakalamak adına sürekli güncelliyor ve onları yeni dönemde aramızda görmek istiyoruz" dedi.

Okul Müdürü Nusrettin UÇAR programdaki katkıları sebebiyle Araştırma Görevlisi Serkan AYHAN'a teşekkür etti.

31-05-202231-05-202231-05-202231-05-202231-05-202231-05-202231-05-202231-05-202231-05-202231-05-202231-05-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 31.05.2022 - Güncelleme: 31.05.2022 15:13 - Görüntülenme: 312
  Beğen | 0  kişi beğendi