BİNGÖL / MERKEZ - Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Bilişim Teknolojileri Alanı

İcat edilen ilk bilgisayar olan ENIAC (Electronic Numerical Integrator And Computer) sadece 4 işlem yapabiliyordu. Bilgisayarlar günümüzde saniyeler içerisinde milyarlarca işlem yapabilir hale gelmiştir. Alanımızda öğrencilerin bu müthiş değişime ayak uydurabilmeleri adına algoritmik düşünebilen, doğru sorular sorabilen bireyler olması için uğraşmaktayız.

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ pc zıplayan top

Alanımızda 2 adet  (thin client) atölyemiz mevcuttur. YAZILIM GELİŞTİRME dalında ;

Bilgisayarlı Tasarım Uygulamaları, Programlama Temelleri, Bilişim Teknolojilerinin Temelleri, Robotik ve Kodlama , Nesne Tabanlı Programlama, Web Tabanlı Uygulama Geliştirme, Grafik ve Canladırma, Mesleki Yabancı Dil, Yapay Zeka ve Makine Öğrenmesi derslerinde eğitim verilmektedir.

Teknolojideki değişime ayak uydurabilen, kendini güncelleyebilen öğrencilerimiz; Kurumlarda bilgi işlem bölümlerinde, Bilgisayar firmalarında teknik servis-destek birimlerinde, Yazılım birimlerinde, Grafik tasarım ve internet hizmeti veren firmalarda,  yani bilişimle alakalı birçok birimde rahatlıkla iş imkanına sahip olabilirler.

11-04-2020

Yayın: 07.11.2013 - Güncelleme: 11.04.2023 09:55 - Görüntülenme: 2849