T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİNGÖL / MERKEZ - Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alanı

12-04-202012-04-202012-04-202012-04-202012-04-202012-04-202012-04-202012-04-202012-04-2020                                                                                        Yiyecek ve içecek hizmetleri otel, restoran, kafeterya, bar, pastane, toplu beslenme kurumları, vb. yerlerde hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak yiyecek ve içeceklerin servise hazır hale getirilip müşteriye sunulduğu hizmet alanıdır. Yiyecek içecek hizmetleri hızlı bir gelişim ve değişim göstererek dünyada ve ülkemizde önemli bir istihdam alanı hâline gelmiştir. ALANIN ALTINDA YER ALAN MESLEKLER

  • Aşçılık
  • Pastacılık
  • Servis elemanlığı(Garson)
  • Barmenlik/Barmaid
  • Hostluk/Hosteslik

 

 Bu meslek elemanlarının dışında Sos Aşçısı, Sıcak Yemek Aşçısı, Soğuk Yemek Aşçısı, Kahvaltı Aşçısı Baklavacı, Börekçi, Pizzacı, Muhallebici, Yufkacı, Hamurkar Kasap, Barlar Şef,Bar Kaptanı, Şarap Servis Elemanı, Tranşör, Kahveci Güzeli yer almaktadır.

Önlisans eğitimi imkanları Lisans eğitimi imkanları
12-04-2020 12-04-2020

Bölümümüz çalışmalarından örnekler; 

 Mantı hamuru tarifi;  Mantı yapımı; 

 

Sandviç hamuru; Sandviç yapımı; 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 19.11.2013 - Güncelleme: 11.04.2023 09:50 - Görüntülenme: 1685
  Beğen | 0  kişi beğendi