BİNGÖL / MERKEZ - Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Karşıyaka Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Karşıkaya Mah. Hikmet Tekin Bulvarı No 36 12000 / BİNGÖL
Vizyon
Teknolojik gelişmeleri izleyen, yorumlayan, uygulayan ve geliştiren niteliklere sahip orta kademe insan gücünün yetiştirilmesi amacıyla ihtiyaç duyulan donanım ve ekipmanları temin etmek, Fiziki gelişimle birlikte yönetim ve eğitim kadrolarıyla okul bünyesindeki destek personelin mesleki gelişmelerini ve sürekliliğini sağlamak,  Sınırız eğitim, uzaktan eğitim ve yaşam boyu eğitim ilkelerine uygun ve değişime ayak uydurabilen aynı zamanda değişimi bizzat yaşamak,  Sadece alan ve kullanan olma yerine üreten ve satan, iş gücünü yetiştirmeye imkan ve fırsat vermek, Öğretimi çeşitlendirip kapasiteyi artırmak, İşletmeler ve çevre ile iyi ilişkiler geliştirmek, Okuldan iş hayatına geçişi kolaylaştırmak, Bölgesel düzeyde eğitim ihtiyaçlarını belirleyerek ihtiyaçları karşılayacak program geliştirmek, Kadının istihdam olanaklarını artırmak, Girişimci, kendi işini kurabilen bireyler yetiştirmek.
Misyon
Katılımcı, uzlaşmacı ve paylaşımcı bir yönetim anlayışı ve işbirliğine dayalı çalışma sistemi esasları üzerinde kurulmuş, öğrenci merkezli eğitim öğretimi sürdüren, sürekli gelişmeyi hedefleyen, tek yönetim yerine birlikte yönetim anlayışını hâkim kılan çağımızın gerekleri doğrultusunda öğrencilerine eğitim ihtiyaçlarına en uygun cevabı veren, eğitimin niteliğini geliştiren, öğrenmenin temel ihtiyaç olarak kabul edildiği, veli ve öğrenciye öğrenme için her türlü fırsatı veren, mesleki ve teknik eğitimde teknolojik gelişmeleri izleyen, yorumlayan ve geliştiren niteliklere sahip orta kademe insan gücünü yetiştiren çocuk gelişimi ve eğitimi, hazır giyim, el sanatları ve yiyecek içecek hazırlama alanlarında kaliteli ve ucuz mal üretip piyasaya süren, İlimize ait sönmeye yüz tutmuş el sanatlarını üretip pazarlayarak bölge ekonomisine katkı sağlayan, bütün öğrencilerimize ortak bir genel kültür vermek suretiyle toplum olaylarına duyarlı, çözüm üretmede yeterli, gelişmeye açık, üretken özgüven ve özdenetim sahibi, teknolojiyi kullanan ve geliştiren, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, kendine güvenen, çağımızın bilimsel ve teknolojik gelişmeleri doğrultusunda, yaratıcı, girişimci ve iş disiplinine sahip nitelikli ara eleman yetiştirmek, aynı zamanda mesleki ve teknik alanda üst öğretime nitelikli öğrenci kazandırmaktır.
Başarılar
Ders Başlama: 07:00 Ders Bitiş : 12:45
Ulaşım Özel Belediye Otobüsleriyle sağlanmaktadır.
Yok.
Okulumuz Bingöl Merkez Karşıyaka Mahallesindedir.
Şehir Merkezine yaklaşık 3 km mesafesindedir.
Proje Çalışmaları
2019-1-TR-01-KA102-064574 nolu Erasmus+ projesi başarıyla tamamlanmıştır. 2021-1-TR01-KA122-VET-000016314 nolu projemiz hibelendirilmiştir.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri